8 Ayar Altın Nedir? - GL 8K GOLD

8 Ayar Altın Nedir?

  • 2022-08-21 20:52

8 ayar altın nedir, kararır mı, alsam zarar eder miyim gibi sorular günümüzde çok fazla duyulmaktadır. Altın en eski çağlardan bu yana kadınların sahip olmak istedikleri kıymetli ziynet eşyalarının yapı taşıdır. Altının çekici sarı rengi, parlaklığı, özel tasarımlarıyla kadınların kullanmayı en çok sevdikleri takılardır. Bunun yanında kıymetli bir maden olmasıyla pek çok insan içinde yatırım aracı olarak düşünülüyor. Altının zaman içinde değeri artmakta özellikle yatırım amaçlı alındığında altını alan kişi bu anlamda kar elde edebilmektedir. GL 8K GOLD tüm müşterilerinin beğenerek kullanabilecekleri tasarımlar hazırlıyor. 

Altının farklı ayarları olmasının yanında halk arasında yanlış bir inanış olarak en kıymetli altınların 24 ve 22 ayar olanlar olduğu düşünülüyor. Oysa kaç ayar olursa olsun altının değeri aynıdır. Altının ayarları yapılan takının içinde bulunan altının oranına bağlı olarak belirleniyor. Basitçe anlatılmak istendiğinde 24 ayar altının içinde farklı bir maden bulunmaz. Oysa bir takının içinde 24’te 2 oranında gümüş bulunuyorsa o takı 22 ayar olarak kabul edilir. Aynı şekilde takının 24’te 16’sı gümüş olduğunda 8 ayar oluyor. 

 

8 Ayar Altın Ekonomik Kayba Uğratır mı?

8 ayar altın zarar ettiriyor mu konusu altın alınırken üzerinde en çok araştırılma yapılan konudur. Pek çok kişi altın fiyatlarının oldukça yüksek olması nedeniyle 8 ayar altın olan takılara yönelmektedirler. Altını sadece bir takı, ziynet eşyası olarak gören kişiler bu durumu sorun olarak düşünmemektedirler. Altın her ne kadar bir yatırım aracı olsa da bu özelliğini gösterebilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Bilindiği üzere altın takıların üretilmesi sırasında çeşitli aşamalardan geçmekte buna işçilik maliyetleri eklenmektedir. İşçilik oranı fazla olan altınlar ayarı ne olursa olsun özellikle kısa sürede satıldığında zarar ettirirler. Bunun için altını alırken önceliğin ne olduğu mutlaka düşünülmelidir. 

Kuyumcular altını alırken takının içindeki altını ve işçiliği ayrı şekilde hesaplamaktadırlar. Kuyumcu takıyı satın alırken işçiliği düşerek sadece içindeki altının o günkü değeriyle ödeme yapıyor. Bundan dolayı özellikle yatırım amaçlı alınacaksa altında işçiliğin az olması tercih edilmelidir. 8 ayar altın değeri ayarından dolayı asla düşmemekte altın fiyatlarındaki artışla alınan takının değeri de artmaktadır. Zorunlu olmadığınız sürece altınlarınızı kaç ayar olursa olsun kısa süre içinde bozdurmadığınızda kar edersiniz. 

 

8 Ayar Altın Kararma Yapar mı?

8 ayar altın kararır mı şeklinde yapılan araştırmada altının kararmayan bir maden olması ile tercih edildiği görülüyor. 8 ayar altın takılar sarı ya da beyaz renklere sahip olarak tasarlanıyor. Özellikle kaliteli firmaların tasarımı olan ürünler uzun yıllar boyunca kararmadan kullanılabiliyorlar. Kararma olmadan alınan takının ömür boyu kullanılabilmesi için garantili satış yapan firmaları tercih etmelisiniz. Takıyı almadan önce aklınızdaki tüm soruları sormalı ve ancak net cevaplar verebilen firmalardan alışveriş yapmaya özen göstermelisiniz.

Alışveriş sırasında garantinin sadece sözde kalmaması verilecek sertifika ile yazılı hale getirilmesi önemlidir. Bu şekilde Sertifikanız olduğunda kararma ya da başka bir sorun oluştuğunda firmadan tamir etmesini hatta ürünü değiştirmesini talep edebilirsiniz.  GL 8K GOLD tüm ürünlerinin sertifikalı olması ile dikkat çekiyor. Ürünün kullanıcı hatasıyla zarar görmesi ya da kararması halinde hiçbir ücret talep etmeden onarımı ve bakımını firma yapıyor. Birbirinden şık tasarımlara sahip olan koleksiyonlar her sezon sunuluyor. Altın benim vazgeçilmezim diyen kadınlar da bu tasarımlarla şıklıklarına şıklık katmaya devam edebiliyorlar. 

 

8 Ayar Altın İle 14 Ayar Arasındaki Fark 

8 ayar altın ile 14 ayar altın arasındaki fark çıplak gözle anlaşılması asla mümkün değildir. Satın aldığınız takılarınızın ayarının sadece üzerine bakıldığında kaç ayar olduğu görülebilir. Kuyumcular özel eğitimleri ve ellerindeki ayar belirleme aleti ile takının ayarını belirlemektedirler. Altının ayarı yükseldikçe içindeki altın oranı artıyor. Bundan dolayı sahip olduğu maddi değerde artmaktadır. Günümüz ekonomik şartlarından kaynaklı fiyatı yüksek olan 22 ve 14 ayar altın takılan yerine 8 ayar olan takılara ilgi artıyor. Özellikle yatırım için değil de takı olarak kullanmak için alan kişilerde 8 ayar altın almayı tercih ediyorlar. 

Ayar farkının gözle anlaşılmıyor olması altından vazgeçemeyen kadınlar için bir avantaj oluşturuyor. Özellikle düğünlerde yakınlarının düğünlerinde bilezik gibi takılar takması gereken kişiler 8 ayar bilezik takarak maddi olarak daha az maliyetle karşılaşabiliyorlar. Aynı şekilde bileklik, kolye, küpe de daha uygun fiyatlarla alınabiliyor. Altının adı duyulmuş kaliteli bir firmadan alınması halinde ayarı konusunda kişinin aklında bir soru işareti oluşmaz. Bunun yanında aldığı ürünün ayarından emin olmak isteyenler mutlaka iç kısmında yazan ayar bilgisine dikkat etmelidirler. 

 

8 Ayar Altın Almanın Avantajları 

8 ayar altın almanın avantajları oldukça fazladır. Bundan dolayı çok fazla tercih edilmekte olduğundan altın firmaları 8 ayar altına özel tasarımlardan oluşan koleksiyonlar hazırlıyorlar. Talebin gün geçtikçe artması ile birlikte tasarımlarını sadece 8 ayar altın ile hazırlayan firmaların sayısı da artıyor. Bu firmalar arasından seçimlerinizi yaparken mutlaka sertifikalı ürün satan, garanti verenleri tercih etmeniz yararlı olacaktır. Neden 8 ayar altına ilgi arttı avantajları nelerdir sorularına da şu şekilde cevap verilebiliyor.

  • Fiyat olarak diğer ayarlara göre oldukça ekonomik olmasıyla bütçeleri zorlamıyor
  • Ekonomik fiyatı ile alınacak takıların sayısı artabiliyor
  • 8 ayar altının kararma sorunu gelişen teknolojiyle ortadan kalktı bu sayede ömür boyu kullanılabiliyor
  • Altını hem kullanmak hem de bir yatırım olarak düşünen kişilerde altın fiyatlarının artmasıyla kara geçebilmektedirler. 
  • Sadece 8 ayar altınla tasarım ve üretim yapan firmalar bulunuyor. Bu sayede çok fazla tasarım arasından seçimler daha özgürce yapılabiliyor. 

 

8 Ayar Altın Fiyatları

8 ayar altın fiyatları anlık olarak belirlenmektedir. Altın ve döviz fiyatlarında gün içinde anlık değişimler oluyor. Bundan dolayı özellikle 8 ayar altın bozdurmak isteyen kişilerin bu değişiklikleri sürekli takip etmeleri elbette mümkün olmamaktadır. Altının o anki değerini bozdurmak için girilen kuyumcu size söyleyecektir. Ayrıca online olarak da altın fiyatlarını anlık olarak takip etme olanağı bulunuyor. Kandırılmak istemeyen kişiler kuyumculara girmeden önce internet üzerinden altın fiyatının o anki durumunu öğrenebilirler. Bilindiği üzere altın alınırken ve satılırken farklı fiyatlar üzerinden hesaplama yapılır. 

8 ayar altın satma eğer satın alınmasından kısa bir süre sonra gerçekleşiyorsa daha düşük fiyatla karşılaşılabilir. Üstelik işçilik maliyetleri düşüleceğinden satan kişinin zarar etme olasılığı oldukça yüksek oluyor. Bundan dolayı ayarı kaç olursa olsun altının alındıktan sonra kar etmesi için mutlaka uzunca bir süre satılmaması tavsiye ediliyor. Kurumsal bir altın firmasında 8 ayar altın bozdurma sırasında değerinden daha düşük bir fiyatla karşılaşılmaz. 

Altınını kuyumcuda bozdurmak isteyen kişilere ise bunu ilk girdikleri kuyumcuda yapmamaları tavsiye ediliyor. Birkaç kuyumcu dolaşarak fiyatların kontrol edilmesi mümkün olabiliyor. GL 8K GOLD firması sadece 8 ayar altın satışı gerçekleştirmekte müşterilerinin alış ve satış sırasında en iyi fiyatları bulabilmelerini sağlamaktadır. Altının alındıktan sonra sertifikasının kaybedilmemesi de özellikle satış sırasında yararlıdır. 


8 Ayar Altın Nedir?